Reč dekana

Poštovani studenti,

Farmaceutski fakultet, Novi Sad pravo je mesto za sve one koji brinu o kvalitetu svog obrazovanja, razmišljaju o budućnosti i mogućnostima koje im obrazovanje pruža. Na našem fakultetu steći ćete aktuelna znanja i veštine koje će Vas osposobiti za realne potrebe budućeg zanimanja.

Studijske programe kreirali smo u skladu sa evropskim standardima obrazovanja, prateći potrebe tržišta i struke. Akcenat smo stavili na praksu. Naši studenti imaju priliku da uče od vrhunskih predavača sa bogatim nastavno-naučnim i praktičnim iskustvom. Profesori našeg fakulteta istovremeno su predavači na univerzitetima u Evropi, Americi i Aziji.

Stručnu i radnu praksu naši studenti obavljaju u najboljim laboratorijama, apotekama, farmaceutskim kompanijama, kliničkim centrima, bolnicama, domovima zdravlja, institutima. Fakultet sarađuje sa više od 70 ustanova, institucija i kompanija koje su aktivno uključene u realizaciju nastave.

Nastavni proces organizovan je u skladu sa Vašim potrebama. Slušanje predmeta u ciklusima, snimanje predavanja, ispitni rokovi svakog meseca, vežbe organizovane radnim danima i vikendom, elektronski portal, samo su neke od pogodnosti koje će Vam studije učiniti jednostavnijim ostavljajući dovoljno prostora za brojne vannastavne aktivnosti. Posebna organizacija studija za zaposlene studente pruža šansu svima za nastavak školovanja i napredovanje u karijeri.

Dobrodošli na fakultet po meri studenta, fakultet mogućnosti, fakultet budućnosti - Farmaceutski fakultet, Novi Sad. 

prof. dr Nataša Jovanović Lješković